Ergon Mykonos

ergon: To brand που από τη Μύκονο ταξιδεύει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Η έμπνευση και η δημιουργικότητα της Μαριέττας Καρπαθίου artistic director και ιδρύτρια του brand γεμίζει με Ελλάδα και σύγχρονο design τις συλλογές της Ergon Mykonos και το ομώνυμο concept store. Έναν χώρο ιδιαίτερης αισθητικής με αυθεντική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα, που σε προσκαλεί να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να ταξιδέψει στο χρόνο και τα χρώματα της Ελλάδας. Custommade δημιουργίες,  exclusive χειροποίητα ρούχα υψηλής αισθητικής και ποιότητας σε μια νέα collection εμπνευσμένη από την Μινωική περίοδο.

Όλες οι δημιουργίες της ‘ergon MYKONOS εμπνέονται από εικόνες της ελληνικής μυθολογίας, στοιχεία και υλικά της πλούσιας παράδοσής μας & είναι προσαρμοσμένες στη σύγχρονη, minimal αισθητική με pop διάθεση. Με managing director τον Γιώργο Παυλάκη και graphic designer τη Μαργαρίτα Δημητριάδου, το conceptual  brand συνεχώς αναπτύσσεται, εμπνέει και εμπνέεται από το ελληνικό στοιχείο. Χαρακτηριστικό του brand είναι το element του “χειροποίητου” -ρούχα με αναφορές στο παρελθόν- προσαρμοσμένα στο σήμερα με υφάσματα μοναδικά,κοσμήματα, παπούτσια, αντικείμενα χώρου και είδη σπιτιού.

Η ‘ergon MYKONOS σε πολύ σύντομο χρόνο έφερε την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στην καθημερινότητα μας με τον μοναδικό αισθητικά τρόπο της και την ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Το brand σταδιακά αναπτύσσεται στις αγορές του εξωτερικού και ήδη έχει παρουσία στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Στόχος είναι η φιλοσοφία, η λιτότητα και η αυθεντικότητα του brand να μεταφέρει τη διαχρονική ελληνική αισθητική και δυναμική στη γυναίκα του σήμερα.

H Collection Spring/Summer 2018, "The Hellenes"

Η αρχαία ελληνική αισθητική καλύπτει αιώνες και καθορίζεται από φιλοσοφικά επιχειρήματα. Αυτή η σύνδεση μεταξύ της φιλοσοφίας, της επιστήμης, της αρχιτεκτονικής και της ευρύτερης έννοιας του τι είναι ωραίο, υπήρξε εξ αρχής ο πυρήνας του brand ergon mykonos. H συλλογή για ss18 έχει εμπνευστεί και "ανθίσει" μέσα από το πνεύμα της ελληνιστικής περιόδου. To ωραίο σε εκείνη την περίοδο ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την αναλογία, την φόρμα και την χρηστικότητα.  Και τα τρία χαρακτηριστικά είναι εμφανή στα καινούρια σχέδια της ergon mykonos, γεωμετρία, αρμονία, φυσικά στοιχεία σε σχέδια και φόρμες,  όλα με αναφορές στην ελληνική ζωή και στο περιβάλλον της ελληνιστικής εποχής. Μοτίβα από αγάλματα των ελληνιστικών χρόνων συνδυασμένα με χρώματα και υφές από την σημερινή Ελλάδα.  Τα σχέδια της συλλογής έχουν κρατήσει τον χαρακτήρα της συλλογής καθώς και την χρηστικότητά τους δίνοντας έμφαση στην γυναίκα του σήμερα. Χαλαρά πατρόν, free sizes, δίνουν μοναδική κίνηση σε όποια γυναίκα επιλέξει να τα φορέσει. Η παραγωγή των υφασμάτων γίνεται με ηλεκτρονικό αργαλειό. 

Η Collection Spring/Summer 2017, “The Minoans”, βρήκε την έμπνευσή της στο μύθο του Μινώταυρου, στα ευρύματα  της  Κνωσού και τον τρόπο ζωής των Μινωιτών, την κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Clothing:  Pasiphae Collection Οι γραμμές των ρούχων, τα υφάσματα και τα μοτίβαεπηρεάστηκαν από τα χρώματα, την τέχνη και τημόδα της Μινωικής κοινωνίας, μιας κοινωνίας μεκέντρο τη γυναίκα. Σε συνδυασμό με τη σύγχρονηιστορία της Κρήτης, την παράδοση στην τέχνη τουαργαλειού και του υφαντού καθώς και τις επιρροέςτων παγκοσμίων τάσεων η collection αναδεικνύει το χειροποίητο ύφασμα ως πρώτη ύλη με μοτίβα,χρώματα, σχέδια που αγκαλιάζουν το γυναικείοσώμα στην πιο ανάλαφρη αλλά μεγαλοπρεπήεκδοχή. Το Μινωικό κεραμιδί χρώμα –σήμακατατεθέν των Ανακτόρων-, τα περίτεχνα κοσμήματα των Μινωιτισσών και τα ζωνάρια τουςέδωσαν την έμπνευση για τα φετινά αέρινα και αριστοκρατικά outfits της Ergon Mykonos.

Shoes:  MinotaurCollection

Τα παπούτσια, με επίκεντρο τον μυθικό Μινώταυρο, γίνονται statement με το στοιχείο του custommade, με minimal & popdesign εμπνευσμένα από τον ταύρο και αντικείμενα της Μινωικής περιόδου.

Homeware: Mitos Collection

Το Homeware Collection ακολουθεί την αισθητική από τα Κυκλαδίτικα Εδώλια που βρέθηκαν στην Κνωσό και παρουσιάζει μοναδικά αντικείμενα χώρου με της δική τους οντότητα, με αέρα και χρώμα Ελλάδας.

 

 

Sign in to see the New Lookbook